Koepel
Op het terrein van het landgoed bevindt zich nog een zeventiende-eeuws woonhuis, dat meestal de koepel of de theekoepel wordt genoemd. Het is een bakstenen gebouw met een achthoekig pannendak, twee schoorstenen en een versierd raam boven de voordeur. Het uiterlijk is in de loop van de tijd enigszins gewijzigd.
De naam Oostduin komt voor het eerst voor in 1565. Er is dan sprake van een boerderij en een boomgaard. De eerste vermelding van het latere Arendsdorp dateert uit 1568 en dankt zijn naam aan jonkheer Arent van Dorp, raad- en hofmeester van Frederik Hendrik, stadhouder van o.a. Holland. Deze hoveling liet de huidige koepel bouwen. De koepel is oorspronkelijk gebouwd als speelhuis. Een plek om met je vrienden even te verblijven en spelletjes te doen. Deze koepel is voor het eerst te zien op een kaart uit 1611.

Kaart uit 1611
Het bouwwerk zou geïnspireerd zijn op Hofwijck van Constantijn Huygens (1596-1687). De koepel was ook al zichtbaar op een kaart van 1660 in het archief van Waalsdorp. Sommige bronnen vermelden Pieter Post als mogelijke bouwmeester. Het gebouwtje lag, net als Hofwijck, in een rechthoekige vijver. In de tweede helft van de achttiende eeuw is de vijver gedempt en is er een voorhuis voor gebouwd, dat eind negentiende eeuw weer is afgebroken. Sinds die tijd heeft het gebouw zijn huidige uiterlijk.
Het gebouw wordt verhuurd aan Visiescope een organisatie die leiderschapstrainingen op hoog niveau geeft. Zie: www.visiescope.com