20 mei open dag in onze tuin!

1 mei 2024

Bezoek onze historische moestuin tijdens de Dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag op 20 mei 2024!

Op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, organiseren we van 11.00 tot 16.00 uur voor de tweede keer een open dag in onze tuin in het kader van de nationale Dag van het Kasteel.
Bezoekers laten we deze dag onze tuin zien en ook vertellen we graag wat meer over de geschiedenis van de tuin en de werkwijze die we hanteren bij het tuinieren. Het staat bezoekers ook geheel vrij om lekker rond te neuzen in de tuin, te genieten van alles wat er momenteel bloeit en/of te spreken met vrijwilligers. We bieden deze dag bovendien twee soorten rondleidingen aan; één door de moestuin en één over het landgoed. Bezoekers kunnen zelf kiezen aan welke rondleiding zij willen deelnemen, aan beide deelnemen kan ook.

Rondleiding door de moestuin
Bezoekers krijgen in de moestuin uitleg over het landgoed en de historische moestuin en over hoe daar nu groenten, fruit, bloemen en geneeskrachtige kruiden worden geteeld.
Tussen 11.00 en 15.00 uur verzorgen we voortdurend rondleidingen voor bezoekers die op dat moment in de historische moestuin aanwezig zijn en hier prijs op stellen.

Rondleiding over het omliggende landgoed
Daarnaast is het mogelijk deel te nemen aan een wandeling over het landgoed waarbij de geschiedenis van het landgoed wordt toegelicht in relatie tot de vroegere bewoners en de ontwikkeling van de stad Den Haag. Deze wandeling van 1,5 kilometer over het omliggende landgoed bieden we deze dag op drie momenten aan, te weten om 11.30, 13.00 en 14.30 uur.

Historische moestuin Tuin van Oostduin.