Aankondiging werkzaamheden ingang moestuin

1 december 2023

Op 23 juni verleende de gemeente Den Haag vergunningen voor de werkzaamheden aan de moestuin. De vergunning is innmiddels onherroepelijk. De werkzaamheden vinden in de eerste maanden van 2024 plaats.

Voor de moestuin wordt in het park een nieuwe ingang gemaakt. Met de nieuwe ingang in de betonnen muur zal een toegangspad worden aangelegd. Er komen twee stevige houten deuren. Ook zal het bospad naar onze nieuwe entree worden vrijgemaakt. Verder wordt er een eigen aansluiting voor water en elektriciteit gemaakt. Het overpad over het parkeerterrein en de ingang aldaar zullen we straks alleen nog maar voor werkverkeer gebruiken.

Als de aannemer aan de slag gaat, is dat meteen een goede gelegenheid om het asbestdak van de schuur te vervangen. De nieuwe ingang betekent ook dat we beter zichtbaar zijn vanuit het park en dat we de betonmuur gaan schilderen. Het Oranjefonds heeft ons een subsidie toegezegd waaruit we diverse maatregelen professioneel kunnen laten uitvoeren. Daarnaast zullen we als vrijwilligers ook zelf bepaalde klussen gaan uitvoeren.

Planning

De eerste werkzaamheden rondom onze poort zijn inmiddels gestart; een timmerfabriek heeft de toegangsdeuren gemaakt en de aannemer is gestart met de aanleg van onze eigen aansluiting voor water en elektra. De poort zal worden gemaakt in de eerste maanden van 2024. In dezelfde periode zal het asbestdak van de schuur worden vervangen. 


Werkzaamheden voor een eigen aansluiting van water en elektra in de tuin.