Aanleg nieuwe ingang moestuin in volle gang

30 maart 2024

Om de moestuin vanuit het park beter te kunnen bereiken,  laten we een nieuwe ingang maken. De nieuwe ingang betekent ook dat we beter zichtbaar zijn vanuit het park. De nieuwe ingang wordt in de betonnen muur gemaakt en zal vanaf een nieuw toegangspad vanuit het park te bereiken zijn. Er komen twee stevige houten toegangsdeuren met de charme van weleer.  Verder wordt er een eigen aansluiting voor water en elektriciteit gemaakt. Het overpad over het parkeerterrein en de ingang aldaar zullen we straks alleen nog maar voor werkverkeer gebruiken. Tegelijkertijd zullen we de betonmuur ook een nieuwe schilderbeurt geven.

Het Oranjefonds heeft ons een subsidie toegezegd waaruit we diverse maatregelen professioneel kunnen laten uitvoeren. Daarnaast zullen we als vrijwilligers ook zelf bepaalde klussen gaan uitvoeren.

Planning

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van onze nieuwe toegang; een timmerfabriek heeft de toegangsdeuren gemaakt en aannemer Roever Bouw is gestart met de aanleg van onze eigen aansluiting voor water en elektra. We verwachten dat vlak na Pasen de aannemer zijn werk kan afronden. Hierna start de schildersploeg met het rijtuiggroen aflakken van de deuren.
En dan.. kan onze tuin eindelijk haar nieuwe deuren openen!


De plek  in de tuin waar onze nieuwe toegang zal verrijzen.